Cheesin levert elke box GRATIS en GEKOELD tot aan je voordeur

Indian Summer…

Nog een laatste keer.

Nog één keer genieten van staalblauwe luchten en een milde zon op je huid. In de verte hoor je het verstilde geluid van de herfst en van de boom die rijpe vruchten en lome weemoed draagt.  Na een te korte zomer, verdienen we nog wat warmte. Een moment om vrienden, familie en herinneringen te verzamelen terwijl je proeft van de smaken van het najaar.  Want vergis je niet, sneller dan verwacht verhuist straks ons leven weer naar binnen. Want zo gaat het altijd. Maar nu nog even niet. Nu is buiten nog aan de beurt.

Buiten wacht. Op jou. Op jullie. Op (h)eerlijke gesprekken en bijzondere smaken. Geuren en kleuren winnen aan kracht. Alsof de natuur ons een laatste keer haar sterkte toont vooraleer ook zij stil wacht op een nieuw begin.

Ook de kazen maken zich op voor l’été indien. Harde kazen, tommes, blauw- en roodschimmels kregen karakter door hun rustige rijping en hebben het ideale moment bereikt om je tafel te vervoegen. Zachte geitenkazen en witschimmels verlangen minder affinage, maar profiteren wel nog even van alle goeds dat de zomerweides geven aan de grazende dieren.

Onze nieuwste kaasbox is er. We noemden hem INDIAN SUMMER. 
Evenwichtig, verrassend en bovenal heerlijke nazomersmaken.

 

 

Naar goede gewoonte selecteerden we enkele kaaspareltjes voor dit nieuwe assortiment. Lees even mee, en ontdek waarom klein en artisanaal zoveel beter is dan groot en industrieel.

 1. We starten in het centrum van Frankrijk met een rauwmelkse Selles-sur-Cher. Deze zachte geitenkaas (met AOP-label) kenmerkt zich door haar spierwitte zuivel en mooie, grijze korst. De eerste vermeldingen gaan terug tot de 19e eeuw wanneer boerderijen in de Cher, Indre en Loir-et-Cher deze kaas voor thuisgebruik maakten. Haar smaak is mild en licht notig. Dit maakt Selles-sur-Cher een ideaal startpunt voor deze nazomerse kaastocht.
 2. We gaan noordwaarts en selecteerden onze tweede kaas in België. Op het hoogste punt van het land vinden we De Hoge Venen, 45 km² uitgestrekt natuurpark en de thuisbasis van Fromagerie du Troufleur. Kaasmaakster Françoise maakt er op haar boerderij een assortiment ambachtelijke kazen. Wij kozen voor Flocon des Fagnes, een heerlijk witschimmelkaasje op basis van rauwe koemelk dat het zachte smaakpalet van de geitenkaas nog even verderzet.
 3. Opnieuw naar Frankrijk nu. Net over de grens, ten zuiden van Mons, vinden we Ferme du Pont des Loups. Deze boerderij is gespecialiseerd in de productie van de echte Noord-Franse kazen, meestal van het type gewassen korstkazen (of roodschimmels). Deze kaasfamilie kenmerkt zich door een uitgesproken smaak en pikante aroma’s. Zo ook de Maroilles die we aan deze box toevoegden. In de 7e eeuw reeds maakten de monniken uit het gelijknamige dorp deze kaas met de oranje, karaktervolle korst. Laat je echter niet misleiden: onder de kracht van de korst schuilt een verrassend milde binnenkant.
 4. We reizen verder zuidwaarts, tot aan de Spaanse grens. Frans Baskenland is beroemd voor zijn heerlijke schapenkazen van topkwaliteit. Zo ook de Abbaye de Belloc, een halfharde koemelkkaas die nog steeds op de abdij wordt geproduceerd door Benedictijnermonniken. Het stevige, gesloten zuivel is vol en romig van smaak en bevat toetsen van karamel. Deze kaas past uiteraard wonderwel op een kaasplank, maar ook bij het aperitief is ze een geliefd product.
 5. Afsluiten doen we in de Auvergne, de ruige vulkaanregio rond Clermont-Ferrand. Bleu de Laqueuille is een onvervalst terroir-kaas die enkel wordt geproduceerd in de zomer- en herfstmaanden met melk van de beroemde Salers-koeien. Na drie maanden affinage verkrijgt deze blauwschimmelkaas haar typische romigheid en zachte textuur. Samen met het lichtzoute toetsen is de Bleu de Laqueuille de ideale afsluiter van deze indian summer.

Om de ervaring helemaal compleet te maken, voegen we aan elke box ook nog een potje confituur van vijgen & zwarte peper toe. En tot slot ontvang je thuis ook nog de beste Engelse kaascrackers.

Praktisch:

 • INDIAN SUMMER is een tijdelijke kaasbox met vijf ambachtelijke kazen, confituur, crackers en degustatiefiches.
 • Elke box wordt gekoeld en gratis op een Belgisch adres naar keuze geleverd.
 • Je hebt de keuze tussen twee leverdagen. Jij kiest dus op welke dag je je kazen het liefst ontvangt.
  • zaterdag 25 september
  • zaterdag 16 oktober
 • De standaardprijs van deze kaasbox is 52 euro.
  Bestel je echter vóór 16 september, dan geniet je van 5% vroegboekkorting. Gebruik hiervoor de code INDIANSUMMER21 bij het afronden van je bestelling.
 • Nog een vraag? Shoot – we zijn er om je te helpen.
  Contacteer ons gerust op gijsbrecht@cheesin.be of via 0468 / 58 14 48

 

Bestel jouw kaasbox HIER

 

 

Bestel jouw kaasbox HIER

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *