Cheesin levert elke box GRATIS en GEKOELD tot aan je voordeur

Eindelijk zomer… eindelijk al fresco dining!

Het ziet er goed uit, dames en heren. De voorspellingen spreken van zon en warmte. Een enkeling durft zelfs het woord ‘hittegolf’ in de mond te nemen voor volgende week. Ja hoor: we staan voor een zomerse periode.

Hoog tijd dus om te beginnen dromen van lange avonden ‘al fresco’. Want zeg nu zelf, er gaat toch niets boven het zalige gevoel van eten in openlucht. Genieten van lekkere smaken, met op de achtergrond een ‘suuskewiet’ van een vinkje in de boom. Ingewikkeld hoeft het allemaal niet te zijn. Frisse slaatjes, tomaat mozzarella, burrata of een zomers kaasplankje met een stuk stokbrood en wat vers fruit… Kortom: eenvoudige gerechten die perfect passen bij zomerse temperaturen.

Onlangs zag ik bij onze vrienden van Wouldbechef een fantastisch recept voorbijkomen. Vier ingrediënten, wat olijfolie en peper. That’s it. Doenbaar dus voor elke (hobby)kok. En omdat één van de ingrediënten geitenkaas is, kan het uiteraard ook niet slecht zijn. Of wat dacht je 🙂

Ik heb het thuis alvast even uitgeprobeerd, en de reacties waren unaniem positief. Ideaal als lichte lunch of als voorgerecht bij het diner. Echt een aanrader!

 

Wat heb je nodig?

 • ♦ Half gerijpte geitenkaas (vb. ‘Aurélie’ van Kaasmakerij Karditsel)
 • ♦ Rode bietjes (kies gerust de voorgekookte versie van de supermarkt)
 • ♦ Gepelde grijze Noordzeegarnalen
 • ♦ Verse dille
 • ♦ Olijfolie
 • ♦ Peper
 • ♦ Zeezout

Bereiding

 1. 1. Snijd de rode bietjes met een mandoline in schijfjes van 3à5mm (opgelet voor de vingers!) en schik ze ‘carpaccio-gewijs’ op een bordje.
 2. 2. Besprenkel de rode biet rijkelijk met goede olijfolie en strooi er flink wat takjes dille over.
 3. 3. Breek de geitenkaas in stukjes en verspreid deze over de rode biet.
 4. 4. Strooi een handvol garnalen over het bordje.
 5. 5. Werk af met enkele takjes dille, zwarte peper en zeezout

Serveer met een fris glaasje witte Sancerre.
Laat het smaken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *