Cheesin levert elke box GRATIS en GEKOELD tot aan je voordeur

Welkom!
Welkom bij cheesin. De droom van een foodie. 

Laat me mij even voorstellen: ik ben Gijsbrecht, (nog net) een dertiger uit landelijk Oost-Vlaanderen. Echtgenoot van een lieve vrouw en vader van twee schatten van kinderen. Werkzaam in een chocoladebedrijf (ik zei toch dat ik een foodie ben), daarnaast ook grote fan van lekkere kazen en als gevolg hiervan sinds kort ook eigenaar van cheesin, een idee dat de kaaswereld op zijn kop wil zetten.

De beslissing om te starten met cheesin is het gevolg van een heel praktisch probleem. Een probleem dat volgens mij een oplossing moest krijgen.

Het kaaslandschap in België is de laatste jaren drastisch veranderd. De lokale kaaswinkels die vroeger elk dorp lieten kennismaken met producten vol passie en ambacht, moesten steeds opnieuw plaats ruimen voor schaalvergroting, margeverruiming en prijsdruk. Kleine winkels sloten met tegenzin de deuren en supermarkten namen met plezier hun plaats in. Met het verdwijnen van deze speciaalzaken, kwam er voor veel consumenten echter ook een einde aan de mogelijkheid om dicht bij huis traditionele, kleinschalige kazen te kopen. Voor supermarkten waren deze lokale kazen immers niet interessant of rendabel.
Resultaat: een verschraling van het aanbod en een teloorgang van de authenticiteit.

Ja, enkele kaasspeciaalzaken houden nog steeds het hoofd boven water – gelukkig maar. Jammer genoeg blijven zij zich al te vaak vastklampen aan hun oertraditionele (of moeten we zeggen ouderwetse) gewoontes. We kennen allemaal het beeld van een typische kaaswinkel: bakstenen muren, donkere houten balken, rieten matjes onder de kazen en plastic druiventrossen ertussenin. Bovendien zijn ze bijna altijd gesitueerd in stadscentra en bemoeilijken hun klassieke openingstijden een bezoek van de hedendaagse, hard werkende consument.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit anders en beter kan.

 

Daarom biedt cheesin een ONLINE platform waarop je via een ABONNEMENTSFORMULE elke maand een BOX met UNIEKE KAZEN kan bestellen. Deze boxen worden, gekoeld en via KOERIER, tot aan je voordeur gebracht.
Inclusief INFORMATIE en BELEVING.

 

Onze vernieuwende manier van werken heeft voor jou vier grote voordelen:

 1. Een mooier AANBOD aan rauwmelkse, bijzondere kazen.
  Te vaak kopen speciaalzaken hun producten bij dezelfde grossiers. Het gevolg is een verschraling van het aanbod. Nochtans telt Europa onnoemelijk veel ambachtelijke, gepassioneerde kaasmakers. Mensen die op kleine schaal kazen produceren waarin je de liefde voor hun dieren nog proeft. Kazen die buiten hun ‘terroir’ nog niet gekend zijn. Cheesin zal – boven alles – inzetten op deze pareltjes. Ik ga op zoek naar authentieke kazen die de boeren vaak voor eigen verbruik houden. En daar doe ik geen toegevingen op. Willen we per se goedkoop zijn? Nee. Maar ik zorg wel voor een correcte balans tussen prijs en topkwaliteit.
 2. Een KORTERE WEG tussen producent en consument.
  Cheesin elimineert alle overbodige tussenstappen in het verkoopproces. Vaak haal ik mijn kazen rechtstreeks bij kleine producenten, en indien nodig selecteer ik de producten zelf bij een gespecialiseerde partner op de nachtelijke vroegmarkt van Rungis (Parijs). Geen onnodige fees voor grossiers en andere tussenpersonen dus. En vooral een grote meerwaarde voor de kwaliteit van het product, dat zo op de meest efficiënte manier bij de consument geraakt.
 3. Een eenvoudiger TOEGANG voor iedereen tot deze kazen.
  Je woont op het platteland? In je stad is geen kaasspeciaalzaak? Je carrière is niet combineerbaar met reguliere openingstijden van winkels? Te vaak is dit nu een barrière. Anno 2018 zou dit echter niet mogen. Want we hebben allemaal recht op topkwaliteit. Werkelijk iedereen die smaak weet te appreciëren, krijgt via cheesin toegang tot uitmuntende kazen. Gedaan met files trotseren, parkeren en stress. Met enkele klikken krijg je elke maand opnieuw een prachtige selectie kazen bij je thuis geleverd.
  De vernieuwende aanpak van cheesin is op dit vlak uniek in België.
 4. En bovenal: het PLEZIER van het ontdekken.
  Cheesin, dat is ontvangen, ontdekken en ontspannen. Elke maand opnieuw belt de koerier aan om je een nieuwe box vol heerlijke kazen te overhandigen. Daarvoor alleen al blijf je thuis. Bij het openen van de box ontdek je bovendien mooie informatiefiches die je op een creatieve manier meevoeren naar rollende grasvlaktes en steile alpenweides. Zo heb je alle troeven in handen om alleen, met twee of met vrienden te genieten van heerlijke producten en eerlijke verhalen.

Kortom: cheesin biedt jou de kans om op een eenvoudige manier bijzondere kazen te ontdekken. Dat vinden wij leuk. Say cheese!