Cheesin levert elke box GRATIS en GEKOELD tot aan je voordeur

1 + 1 = 3

Je hebt dit ongetwijfeld wel eens gehoord: het geheel is soms meer dan de som van de afzonderlijke delen.

Met deze filosofie in gedachten gaan wij geregeld op zoek naar interessante food-pairing ideeën. We selecteren hierbij bijzondere ingrediënten die wonderwel passen bij onze kazen en zo resulteren in een verrassende smaakexplosie.

We noemen ze ‘créations maison’. En in deze blogpost laten we je graag kennismaking met zo’n ‘specialleke’: onze Chèvr’Agrumes.

We werken al een tijdje samen met de gepassioneerde familie De Beck van kaasboerderij De Volle Maan in Sint-Lievens-Houtem. Ze produceren er biologische, rauwmelkse geitenkazen van de hoogste kwaliteit. En dat doen ze met het grootste respect voor de natuur rondom hun boerderij. Bij hen is duurzaamheid hoegenaamd geen loos begrip. En die liefde voor hun dieren en de omgeving zorgt ervoor dat hun geiten gelukkig zijn. En gelukkige geiten geven topmelk. En met topmelk maak je… juist, topkazen.

We kozen hun lichtgerijpte natuurgeitenkaas als basis voor onze Chèvr’Agrumes. Maar daar stopt het uiteraard niet! Om jullie een onvergetelijk moment te bezorgen, voegden we nog twee extra ingrediënten toe.

Bovenop de geitenkaas komen dunne schijfjes kumquat. Kum-wat? Kumquat! Kleine, gele langwerpige vruchtjes boordevol vitamine C en kalium. Ze maken deel uit van de citrusvruchten (‘agrumes’ in het Frans) en je mag ze gerust eten met schil en al. Hun smaakprofiel is vrij complex, met zoete toetsen, maar ook een fris zuurtje en zelfs wat bitterheid. Kortom, een ideale partner voor de geitenkaas.

Afwerken doen we met een vleugje timut-peper. Deze zeldzame specerij groeit in het wild en wordt met de hand geoogst in het hooggebergte van Nepal. Tijdens het drogen in de zon springen de zaadhulsjes open en kunnen de boeren de bittere zaadjes verwijderen. Wat overblijft is de Rolls-Royce onder de pepers. Haar smaak is houtachtig met een verfrissende ondertoon van citrus. Om zoveel mogelijk smaak en geur te behouden, pletten we onze timut-peper gedurende korte tijd in een vijzel, niet in een pepermolen.

Het resultaat? Een verrassende kaascreatie. Verfrissend, kruidig, zoet en een tikje bitterheid maken van de Chèvr’Agrumes een echte must-try.

 

 

Ook proberen? Dat kan!
Je vindt hem nu in onze chEASTER-box. Deze tijdelijke kaasbox werd speciaal ontwikkeld voor jouw paasbrunch en bevat naast de Chèvr’Agrumes ook nog 4 andere bijzondere kazen. 

Inclusief persoonlijke levering aan je voordeur (op 3 of 4 april).

Meer info? Klik HIER

Bestellen doe je HIER

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *