Cheesin levert elke box GRATIS en GEKOELD tot aan je voordeur

Vree wijs! Cheesin start samenwerking met Gentse Scoopstore.

Teamwork makes the dream work! Alleen is immers maar alleen. Daarom zijn we onlangs op zoek gegaan naar leuke samenwerkingen met concept-stores die onze bijzondere kazen nóg toegankelijker maken. Sinds kort is een eerste partnership opgestart! En die eer is weggelegd voor het Gentse Scoopstore. Zelf omschrijven ze zich als “hotspot voor opkomende merken en …

NIEUW! cheese & chocolate

Ready for something new and exciting?     Bij cheesin houden we af en toe een avondlijke brainstorm-sessie. We zetten dan enkele mooie stukken kaas op tafel, maar meestal ook bier, wijn of gin-tonic. We hebben immers ondervonden dat de leukste ideeën vaak op het einde van de avond komen. Of dat te maken heeft …

Bijzondere kazen verdienen bijzondere confituren

Toen Karen Depoorter in haar moestuin vol aardbeien op zoek ging naar de juiste smaken voor haar B&B-gasten, ontdekte ze -bijna per ongeluk- een liefde voor ambachtelijke confituur. Ze voelde de creativiteit opborrelen en ging op zoek naar lekkere producten. Alleen… al gauw kwam ze tot de vaststelling dat de dagelijkse pot confituur uit de …

Eindelijk zomer… eindelijk al fresco dining!

Het ziet er goed uit, dames en heren. De voorspellingen spreken van zon en warmte. Een enkeling durft zelfs het woord ‘hittegolf’ in de mond te nemen voor volgende week. Ja hoor: we staan voor een zomerse periode. Hoog tijd dus om te beginnen dromen van lange avonden ‘al fresco’. Want zeg nu zelf, er …

Op bezoek bij De Schapenmelkerij in Brakel

Brakel… één van de vele parels in de prachtige Vlaamse Ardennen. Glooiende heuvels, groene graaslanden en pittoreske boerderijen met meidoornhagen… je komt ogen te kort. Maar Brakel is niet enkel mooi, het is ook de geboorteplaats van een bijzondere kaas. Een kaas die wordt gemaakt met melk van al even bijzondere schapen. En omdat cheesin …

Zie ginds komt de kaasbox van cheesin weer aan…

De afgelopen weken was ik druk in de weer met het samenstellen van het assortiment voor onze december-box. En het wordt een ‘specialleke’! December is immers niet voor niets dé feestmaand bij uitstek. Benieuwd wat er te vinden zal zijn in je volgende cheesin-kaasbox? Here we go: La Pierre Blanche Een zijdezachte witschimmelkaas, gemaakt van …

La vraie Tartiflette!

Aha! De dagen worden steeds donkerder. De temperaturen dalen (eindelijk zou ik bijna zeggen). Al het groen wordt vervangen door prachtige tinten bruin, oranje en geel. De natuur maakt zich op om haar sober winterkleed aan te trekken. En ook in de kaaswereld breekt nu een bijzondere tijd aan. De productie van enkele mooie geitenkazen …

Een oktober-box vol herfstkazen…

Begin september… tijd om de kazen te onthullen die in onze volgende box zullen schitteren. Voor het nieuwe assortiment hebben we ons laten inspireren door de herfst. De dagen worden korter, het licht schaarser en de temperaturen dalen. Maar de herfst is eveneens het seizoen van gezellige avonden en knisperend haardvuur. Van een goed glas …

Fermier… de passie van de boer

Aha! Een onderwerp dat in het DNA van cheesin zit verweven. Een belangrijk deel van onze missie is immers om jullie kennis te laten maken met superieure kazen. Kazen die met liefde en zorg zijn gemaakt door kleine producenten in Europa. Als lid van de cheesin-familie zullen jullie dus elke maand kennismaken met pareltjes die …

Even voorstellen!

Welkom! Welkom bij cheesin. De droom van een foodie.  Laat me mij even voorstellen: ik ben Gijsbrecht, (nog net) een dertiger uit landelijk Oost-Vlaanderen. Echtgenoot van een lieve vrouw en vader van twee schatten van kinderen. Werkzaam in een chocoladebedrijf (ik zei toch dat ik een foodie ben), daarnaast ook grote fan van lekkere kazen …